CyanogenMod Installer – Ó jak jednoduché

Tak jsem si rozbil telefon. Nevím, co se mu stalo, ale nakonec jsem se rozhod jej flashnou na novou ROM. Po různých hraních a testech jsem se rozhodl zkusit CyanogenMod Installer. Zahrál jsem si na primitiva a začal přesně podle návodu na stránkách.

Nejdříve povolit instalování aplikací z neznámých zdrojů a jdeme na to.

Pomocí prohlížeče v mobilu stáhneme aplikaci do telefonu (http://get.cm/app). Jak je stažená, tak ji nainstalujeme a pustíme. Systém ještě požádá o nastavení datového úložiště no a již jen stáhnout aplikaci na Windows 7. Po jejím spuštění vás systém požádá o odpojení mobilu (pokud jej máte připojený). Program bude chvilku tahat nějaká data … tedy že by byl nějak moc upovídaný, to se říci nedá. Po stáhnutí první várky dat, jste vyzváni k připojení telefonu. Jen se tak stane, oznámí vám, jaký telefon máte a že telefon nemáte odpojovat. Tím zahájí druhou fázi stahování. Jakmile rafička doběhne na konec, tak je do telefonu natlačen nový recovery manager a následně i ROM a GAPPS.

Reboot a můžeme začít.

Po instalaci a spuštění se mi bohužel systém 2x seknul, ale spíš z toho viním kernel, než samotnou ROM. Mám totiž podezření, že kernel nebyl updatnut. Co ale říci závěrem? Jak snadné.

 

Mohlo by se vám líbit...